Genanbringelse af fortjeneste i ombygningsudgifter på stuehuset
Statutory Text (3 Articles)
Genanbringelse af fortjeneste i ombygningsudgifter på stuehuset
Ligningsrådet blev spurgt om følgende
Spørgsmål
Er der mulighed for at genanbringe fortjenesten ved salg af 2 parceller i 1996 fra en landbrugsejendom i forbedringer, der foretages på ejendommens stuehus i 1997?
Svar
Ja, se sagsfremstillingen.
Sagsfremstilling og begrundelse
Skatteyderen ejede og drev en landbrugsejendom på 29,1 ha landbrugsjord. Der var i 1996 fra ejendommen solgt 2 parceller på hhv. 1,45 ha og 4,14 ha. Under henvisning til genanbringelsesreglen i EBL § 6 C ønskedes der bindende forhåndsbesked om muligheden for at genanbringe fortjenesten ved salget i forbedringer, der skulle foretages på ejendommens stuehus.
Kommunen havde udtalt, at betingelsen i EBL § 6 C måtte opfattes således, at en ombygning eller tilbygning skulle ske på en ejendom, der helt eller delvis anvendtes erhvervsmæssigt. Der var på ejendommen tale om et fritliggende stuehus, og dette ansås ikke for erhvervsmæssigt anvendt. Det var derfor skatteforvaltningens opfattelse, at genanbringelsesreglen ikke kunne anvendes ved forbedringer på stuehuset. Der henvistes dog til en bindende forhåndsbesked, hvor fortjenesten blev godkendt anvendt til ombygning på dels stuehus og dels driftsbygninger, uden at der var anført noget om, at bygningerne var sammenbyggede.
Det var told- og skatteregionens opfattelse, at der efter frasalget af parcellerne stadig var tale om en erhvervsmæssigt drevet landbrugsejendom, og at EBL §§ 6 A og 6 C ikke gav udtryk for, at geninvestering kun kunne ske på den del af ejendommen, der anvendtes erhvervsmæssigt. Genanbringelse af fortjenesten kunne derfor foretages på forbedringerne på stuehuset.
Ligningsrådet tiltrådte regionens indstilling.
Ingen
Ligningsrådet har taget stilling til, om fortjeneste ved frasalg af 2 parceller kan modregnes i udgifterne til forbedringer, der foretages på stuehuset. Spørgsmålet besvaredes bekræftende.