Bindende forhåndsbesked. (* 1)
Statutory Text (2 Articles)
Bindende forhåndsbesked. (* 1)
Afskrivning i medfør af § 15, stk. 1, i lov om særlig indkomst på et edb-program.
Ligningsrådet blev anmodet om forhåndsbesked om følgende: Kan investorerne i Kommanditselskabet K foretage skattemæssige afskrivninger på deres andele af anskaffelsessummen for softwaresystemet X i henhold til afskrivningslovens afsnit I? De nærmere omstændigheder var.
Aktieselskabet A havde udviklet et EDB softwaresystem X, der var et avanceret totalsystem til overvågning, styring og regulering af energi, forurening og sikkerhed. A solgte indtil december 1987 systemet på det danske marked til miljø-, energi- og styringsprojekter. I december 1987 solgte A systemet til K, der var delt op i 350 anparter. Et administrationsselskab AK varetog administrationen af K og deltog i øvrigt i K som ansvarlig komplementar. Samtidig med salget af systemet påtog A sig en konkurrenceklausul over for K, hvorefter aktieselskabet forpligtede sig til ikke at udvikle et konkurrerende system. Idet systemet allerede var solgt til K, afviste Ligningsrådet at afgive bindende forhåndsbesked, jf. Lov om bindende forhåndsbesked § 1, stk. 3. Ligningsrådet fandt dog - som en vejledende udtalelse - anledning til at bemærke, at systemet ikke var omfattet af afskrivningslovens afsnit I, som et driftsmiddel, da det var selve systemet, der skulle videresælges. Værdien heraf ligger i programmets konstruktion og er således af immateriel art. Derimod fandt Ligningsrådet, at K ved købet af systemet havde erhvervet en rettighed, der kunne henføres til lov om særlig indkomstskat m.v. § 2, nr. 4. Herefter vil anskaffelsessummen for systemet kunne afskrives som en tidsubegrænset rettighed i medfør af lov om særlig indkomstskat m.v. § 15, stk. 1. SD afgørelse af 22. juni 1988
Aktieselskabet A, der havde udviklet et EDB-softwaresystem X solgte i december systemet til K, der var delt op i 350 anparter.
Ligningsrådet fandt, at K ved købet af systemet havde erhvervet en rettighed, der kunne hendføres til LOSI § 2, nr. 4.