Legislator Case Law & Legislation
X19871891501 DK

Beskatning af tøj m.v., der udleveres til ansatte. Bindende forhåndsbesked (* 1)

2 Articles / Provisions · Denmark
Open official source Machine-readable Markdown (.md)

Statutory Text (2 Articles)

Afgørelse 1987 18915 Valid

Beskatning af tøj m.v., der udleveres til ansatte. Bindende forhåndsbesked (* 1)

Ligningsrådet blev anmodeet om svar på følgende

1. Vil revisionsfirmaet R kunne anse udgiften til anskaffelse af forskellige beklædningsgenstande, der stilles til de ansattes rådighed, som en fradragsberettiget udgift i medfør af statsskattelovens § 6 a?

2. Vil de ansatte i det pågældende revisionsfirma, der får stillet beklædningsgenstande til rådighed, blive beskattet som personlig indkomst af værdien heraf?

3. Såfremt spørgsmål 2 besvares bekræftende, spørges om dette også gælder, såfremt det over for de ansatte præciseres og indskærpes, at de nævnte beklædningsgenstande alene må anvendes i arbejdstiden samt ved transport til og fra arbejdspladsen?

4. Ved bekræftende svar på spørgsmål 2 og 3 bedes det oplyst, hvilket værdiansættelsesprincip de ansatte skal anvende, herunder om dette værdiansættelsesprincip er identisk i den i spørgsmål 2 og 3 angivne situation?

Omstændighederne var

Revisionsfirmaet R påtænker som led i firmaets politik omkring kundepleje, passiv annoncering m.v. at udlevere tvungen beklædningsgenstande til ansatte i firmaet.

Beklædningsgenstandene vil omfatte bukser/slacks, skjorter/-skjortebluser, pullovers, slipovers, sweaters samt om muligt nærmere angivne jakker.

Udleverede beklædningsgenstande vil på diskret, men tydelig måde blive udstyret med revisionsfirmaets navn og kendingsbogstaver.

De ansatte skal have pligt til at anvende de udleverede beklædningsgenstande i arbejdstiden og ved transport til og fra arbejde, men således at det forbydes de ansatte at anvende beklædningsgenstandene herudover.

Udgiften til beklædndingsgenstande vil efter det oplyste andrage 3-4.000 årligt pr. person, hvorved bemærkes, at de ansatte selv må vedligeholde de udleverede beklædningsgenstande.

Ligningsrådets svar

Henset til at der ikke er tale om uniformsgenstande, men om almindelige beklædningsgenstande, finder rådet, at beklædningen må opfattes som et lønaccessorium, der skal beskattes som personlig indkomst, med et beløb svarende til arbejdsgiverens indkøbspris. arbejdsgiver kan fratrække udgiften til anskaffelse af beklædning i medfør af statsskattelovens § 6 a.

De enkelte spørgsmål kan herefter besvares som følger

A 1: Ja.

A 2: Ja.

A 3: Ja.

A 4: Indkøbspris.

SD afgørelse af 15. december 1987

SD 380-425-2688.

Afgørelse 1987 18915 Valid

Et revisionsfirma udleverede beklædning til de ansatte til brug i arbejdstiden. Værdien heraf skulle beskattes hos de ansatte, svarende til besparelsen i egen påklædning.

Need to analyze how this provision applies to your matter?

Cross-reference this statute against case law, commentaries, and related legislative provisions inside Legislator AI.

Open in Legislator →