Genanbringelse af fortjeneste i ombygningsudgifter
Statutory Text (3 Articles)
Genanbringelse af fortjeneste i ombygningsudgifter
Ligningsrådet blev spurgt om følgende
Spørgsmål
Kan anskaffelsessummen for ombygning af dels stuehuset dels driftsbygningerne nedsættes med fortjenesten ved afståelse af et ubebygget landbrugsaral på 7,7 ha?
Svar
Ja, se sagsfremstilling og begrundelse.
Sagsfremstilling og begrundelse
Skatteyderen havde i 1995 og 1996 foretaget ombygninger af stuehuset og en driftsbygning på den af ham beboede ejendom. Af gårdens samlede jordtilliggende på 12,54 ha var 7,7 ha frasolgt i 1996.
Kommunen havde udtalt, at genanbringelsesreglen efter EBL § 6 A ikke kunne anvendes i denne sag, idet ejendommen var erhvervet i 1994. Genanbringelsesreglen sås heller ikke at kunne anvendes til forbedring af landbrugets stuehuse, da en sådan anvendelse ville stride imod bestemmelsen i § 6 A, stk. 2, idet man ved et senere salg ville kunne opnå skattefrihed for et tidligere skattepligtigt beløb.
Told- og skatteregionen udtalte, at det ikke kunne udledes af EBL § 6 A eller § 6 C, at reglerne alene finder anvendelse på ombygning af den del af ejendommen, der anvendes erhvervsmæssigt. Det følger direkte af § 6A, stk. 2, at den finder anvendelse på ejendomme, der anvendes helt eller delvis erhvervsmæssigt. Idet ombygningen var foretaget inden frasalget af jorden, ville reglen finde anvendelse på ombygningen af såvel stuehuset som driftsbygningerne, idet ejendommen på ombygningstidspunktet fortsat havde karakter af en landbrugsejendom.
Anskaffelsessummen for ombygningen ville derfor kunne nedsættes med ejendomsavancen efter reglerne i EBL § 6 A, jf. § 6 C.
Ligningsrådet tiltrådte regionens indstilling.
Ingen
Ligningsrådet har taget stilling til, om fortjeneste ved frasalg af et jordstykke kan modregnes i udgifterne til ombygning af stuehuset og driftsbygningerne. Spørgsmålet besvaredes bekræftende.