Legislator Case Law & Legislation
W19941947925 DK

Fremførsel af underskud

1 Articles / Provisions · Denmark
Open official source Machine-readable Markdown (.md)

Statutory Text (1 Articles)

Endelig adm. afgørelse 1994 19479 Valid

Fremførsel af underskud

Reference: FUL § 4, stk. 1

FUL § 8, stk. 6

LV 1993 S.D.5.2

- Fremførsel af underskud,

- Fusion af selskaber i en koncern, hvori eet af de i fusionen deltagende selskaber ikke var sambeskattet

Spørgsmål

1. Ligningsrådet bedes bekræfte, at adgangen til fremførsel af A og B's skattemæssige underskud til modregning i C's fremtidige indkomst ikke påvirkes af skattefrie fusioner mellem I: A og B samt II: C og D?

2. Såfremt D indgår i sambeskatningen for 1993 og 1994 alternativt først fra 1994, vil dette påvirke besvarelsen af spørgsmål 1?

Svar

Ad 1. Se sagsfremstilling og begrundelse.

Ad 2. Se sagsfremstilling og begrundelse.

Sagsfremstilling og begrundelse

Revisionsfirmaet har oplyst følgende

Der ønskes en koncernomstrukturering, således at antallet af selskaber i koncernen formindskes ved, at A og B fusioneres ved en skattefri fusion med A som det fortsættende selskab, samt at C og D ligeledes fusioneres ved en skattefri fusion med C som det fortsættende selskab. Der er opnået dispensation i henhold til fusionsskattelovens § 4, stk. 1, vedrørende påtænkt fusion mellem C og D.

De skattemæssige underskud i A og B fremkommer således (mio. kr.)

A

B

Skatteåret 1990-91

6,1

0,2

Skatteåret 1991/92

10,6

0,5

Skatteåret 1992/93

27,4

1,3

Skatteåret 1993/94

16,8

1,0

60,9

3,0

A har ejet aktierne i og været sambeskattet med B og C i mere end 5 år. C har ejet alle aktier i D i de seneste 3 indkomstår. D er ikke sambeskattet med A, B og C.

Kommunen udtaler

Ifølge fusionsskattelovens § 8, stk. 6, vil et underskud i et af de fusionerende selskaber ikke kunne bringes til fradrag i det modtagende selskabs indkomstopgørelse, medmindre der har foreligget sambeskatning mellem moder- og datterselskaber indtil fusionsdatoen og de seneste 5 år forud herfor.

Da de i forespørgslen nævnte selskaber A, B og C har været sambeskattet i de seneste 5 år forud for de påtænkte fusioner (antagelig pr. 1/1 1995), vil dette ikke påvirke adgangen for A og B til at modregne skattemæssige underskud i C's positive indkomster.

De i D opsamlede underskud før fusion med C vil fortabes ved fusion med C.

D's uudnyttede underskud pr. fusionsdatoen vil ved sambeskatning med A, B og C for skatteåret 1994/95, respektivt først fra 1995/96 ligeledes fortabes, da selskabet ikke på det tidspunkt har været sambeskattet med C i 5 år forud for fusionen, jf. fusionsskattelovens § 8, stk. 6.

Told- og Skattestyrelsen forudsætter som grundlag for besvarelsen, at fusionen af henholdsvis A og B samt C og D finder sted samtidig pr. 1/1 1995, at D ikke har været sambeskattet med C for skatteåret 1994/95 (indkomståret 1993) og at D har mulighed herfor for skatteåret 1995/96 (indkomståret 1994).

Det er herefter Told- og Skattestyrelsen opfattelse, at der ved en skattefri fusion alene af selskaber ne A og B ikke sker begrænsning i disse selskabers adgang til at fremføre underskud fra før fusionen i C's fremtidige indkomst efter fusionen, idet betingelserne i FUSL § 8, stk. 6, herfor er opfyldte. Herudover henledes opmærksomheden på sambeskatningsvilkår 2.4.1., 4. afsnit.

Såfremt der samtidig med fusionen af A og B sker fusion af selskaberne C og D finder Told- og Skattestyrelsen, at det modtagende selskab C og de med dette selskab, indtil fusionen, sambeskattede selskaber, dvs. selskaberne A og B, i relation til FUL § 8, stk. 6, må betragtes som en enhed. Det indebærer efter styrelsens opfattelse, at uudnyttede underskud inden for denne sambeskatnings enhed (A, B og C) fra før fusionen ikke vil kunne udnyttes i det modtagende selskabs indkomst efter fusionen. A og B' uudnyttede underskud vil følgelig ikke kunne medregnes i C's indkomst efter fusionen.

Har D været sambeskattet med A, B og C fra og med skatteåret 1995/96 (indkomståret 1994) kan D's eventuelle uudnyttede underskud hidrørende fra før fusionen, men under sambeskatningen dog fortsat fradrages i den samlede koncerns sambeskattede indkomst efter sambeskatningsreglerne, jf. skd 57.152.

Ligningsrådet tiltrådte Told- og Skattestyrelsen besvarelse af de stillede spørgsmål.

Need to analyze how this provision applies to your matter?

Cross-reference this statute against case law, commentaries, and related legislative provisions inside Legislator AI.

Open in Legislator →