Legislator Case Law & Legislation
W19941945225 DK

Udlej. af et tidligere skib

1 Articles / Provisions · Denmark
Open official source Machine-readable Markdown (.md)

Statutory Text (1 Articles)

Endelig adm. afgørelse 1994 19452 Valid

Udlej. af et tidligere skib

- Udlejning af et tidligere skib til vandrerhjem

Referencer: PSL § 4

Spørgsmål

Vil over--underskud, herunder afskrivninger på et driftsmiddel, i et kommanditselskab blive beskattet som personlig indkomst hos kommanditisterne?

Svar

Ja.

Sagsfremstilling og begrundelse

A A/S, som har erhvervet fregatten »H« for 1 mio. kr., påtænker at lade skibet ombygge for 15 mio. kr., da fregatten efter ombygningen skal fungere som vandrerhjem. Skibet vil uden motorinstallation og navigationsudstyr blive placeret stationært i havnen.

Det påtænkes, at skibet forinden ombygningen erhverves af et kommanditselskab med max. 10 ejere.

Kommanditselskabet skal herefter som ejer af skibet stå for driften af vandrerhjemmet, uden at kommanditisterne deltager aktivt i driften.

Komplementar bliver et anpartsselskab, der ejes af kredsen af kommanditister.

Den stedlige ligningsmyndighed har udtalt, at overskud og underskud ved udøvelse af selvstændig virksomhed, som indgår i den skattepligtige indkomst, medregnes ved opgørelsen af den personlige indkomst, medmindre beløbet skal henføres til kapitalindkomst, jf. personskattelovens § 3, stk. 1.

I personskattelovens § 4 sker en udtømmende opregning af, hvilke indtægter og udgifter der skal behandles som kapitalindkomst.

Når der henses til, at kommanditselskabet selv skal stå for driften af vandrerhjemmet og således ikke skal udleje driftsmidlet, vil forholdet ikke være omfattet af personskattelovens § 4, stk. 1, nr. 13.

Ved at begrænse ejerforholdet til kommanditselskabet til max. 10 ejere, vil forholdet endvidere falde uden for personskattelovens § 4, stk. 1, nr. 10.

Told- og Skatteregion København 2 (Nord) har udtalt, at man er enig i det af ligningsmyndigheden anførte.

Ligningsrådet bemærker, at bestemmelsen i personskattelovens § 4, stk. 1, nr. 13, omfatter indkomst fra udlejning af afskrivningsberettigede driftsmidler og skibe, uanset antal ejere, når den skattepligtige ikke deltager i virksomhedens drift i væsentligt omfang.

Der er ikke i lovteksten eller i bemærkningerne til loven anført undtagelser herfra.

Ligningsrådet finder, at den påtænkte drift af vandrerhjem i fregatten ikke kan anses som udlejning af et driftsmiddel som omhandlet i personskattelovens § 4, stk. 1, nr. 13. Driften af vandrerhjemmet kan i denne henseende sidestilles med hoteldrift, det vil sige typisk med kortvarig brug af værelserne. Ud over brugen af værelserne til overnatning er der adgang for gæsterne til at få morgenmad og evt. frokost m.v.

Benyttelse af værelserne og tilhørende servicefaciliteter i vandrerhjemmet må efter Ligningsrådets opfattelse anses som køb af en samlet service, eller tjenesteydelse, der ikke er omfattet af person skattelovens § 4, stk. 1, nr. 13. Indkomst fra driften af vandrerhjemmet er derfor ikke omfattet af anpartsreglerne, og indkomsten vil derfor blive beskattet som personlig indkomst hos kommanditisterne.

Need to analyze how this provision applies to your matter?

Cross-reference this statute against case law, commentaries, and related legislative provisions inside Legislator AI.

Open in Legislator →