Holdingreglerne
Statutory Text (1 Articles)
Holdingreglerne
- Holdingreglerne,
- ligningslovens § 16 B, stk. 2-5
Ligningsrådet blev anmodet om bindende forhåndsbesked om følgende
1. Vil personen A's salg af anparter i selskabet T ApS i indkomståret 1992 være omfattet af holdingreglerne, såfremt A, som allerede i foråret 1992 sammen med tre familiemedlemmer havde solgt 24,9 pct. af anparterne i T ApS til M A-S, senere i 1992 sælger anparter i T ApS til D A/S, et 100 pct. ejet datterselskab af M A/S?
2. Vil A's salg af anparter til M A/S og D A/S i 1992 blive omfattet af holdingreglerne, hvis D A/S i 1993 eller senere sælger sine anparter i T ApS til M A/S og/eller A sælger sine resterende anparter i T ApS til M A/S?
Sagens omstændigheder var følgende
A, der var ejer af 35,2 pct. af anparterne i T ApS, havde i foråret 1992 sammen med tre familie medlemmer, en søn, en datter og en fætter, solgt i alt 24,9 pct. af disse anparter til det af dem uafhængige selskab M A/S. Parterne aftalte samtidig, at køber i indkomståret 1992 skattemæssigt ikke måtte blive holdingselskab for T ApS.
A overvejede nu at sælge en del af sin resterende beholdning af anparter i T ApS til D A/S, som var et 100 pct. ejet datterselskab af M A/S. Dette salg skulle ske inden udgangen af 1992. D A/S ville heller ikke for indkomståret 1992 opnå status som holdingselskab for T ApS. Det var herefter tanken, at A og/eller D A/S i 1993 eller senere ville sælge deres respektive beholdninger af anparter i T ApS til M A/S.
Ligningsrådet svarede, i overensstemmelse med en udtalelse fra den kommunale skattemyndighed, at A's to salg i 1992 af anparter i det samme selskab til to af ham uafhængige koncernselskaber, som hver især i det pågældende indkomstår ikke blev ejer af 25 pct. eller derover af kapitalen i T ApS, ikke ville være omfattet af holdingreglerne i ligningslovens § 16 B, stk. 2-5.
Senere salg som forudsat i spørgsmål 2 fandt Ligningsrådet heller ikke ville bringe A's salg i 1992 ind under bestemmelserne i ligningslovens § 16 B, stk. 2-5.