Cirkulære vedrørende kombinationsaftale, der afbrydes i utide (* 1)
Statutory Text (1 Articles)
Cirkulære vedrørende kombinationsaftale, der afbrydes i utide (* 1)
Arbejdsformidlingskontorerne
Cirkulære om kombinationsaftale, der afbrydes i utide - skal den resterende uddannelsestid indgås ved ny aftale eller tillægsaftale?
Et AF-kontor rettede telefonisk forespørgsel til direktoratet vedrørende en kombinationsaftale, der var oprettet i henhold til lærlingelovens § 3, stk. 4. Delaftalen omfattede 2 virksomheder. 1. delaftale var gennemført. Under afviklinge af 2. delaftale afbrød lærlingen uddannelsesforholdet i utide for herefter at starte læreforhold inden for samme fag hos en 3. arbejdsgiver.
Kontoret var i tvivl om, hvorvidt der i forhold til den 3. arbejdsgiver, der som anført ikke var omfattet af ovennævnte kombinationsaftale, skulle oprettes en ny uddannelsesaftale eller alene en tillægsaftale.
I denne anledning skal direktoratet udtale, at i sådanne tilfælde skal de oprindelige kombinationsaftale ophæves, og der skal mellem de ny arbejdsgiver og lærlingen indgås en ny uddannelsesaftale for restlæretiden og med ny prøvetid.
2 kopier af ovennævnte cirkulære bedes taget af kontoret og indsat under henholdsvis EMU 2-7 og 5-2.
Vedrørende tidligere udsendte cirkulære, EMU 2-7, EMU-cirkl.nr. 257/86 af 11. juli 1986 bedes der ligeledes taget kopi af dette cirkulære. Kopien bedes indsat under EMU 5-2.
P.D.V.
E.B.
Kirsten Larsen, fuldmægtig