9 A 28/2022- 38 · Městský soud v Praze
Legislator summary
AI generatedCITATION: rozsudek Městského soudu v Praze ze dne 27. 9. 2023, čj. 9 A 28/2022-38 PRÁVNÍ PŘEDPISY Oblast úpravy : Duševní vlastnictví Aplikováno právo EU : Ano čl. § odst. písm. předpis číslo rok zákona 2003 a zákona 2003 HLEDÁNÍ V TEXTU Hledat číslo paragrafu :
Legislator headnote
AI generated9 A 28/2022- 38 · Městský soud v Praze: 9. 2023, čj. 9 A 28/2022-38 PRÁVNÍ PŘEDPISY Oblast úpravy : Duševní vlastnictví Aplikováno právo EU : Ano čl. § odst. písm. předpis číslo rok zákona 2003 a zákona 2003 HLEDÁNÍ V TEXTU Hledat číslo paragrafu :
Full text
CITATION: rozsudek Městského soudu v Praze ze dne 27. 9. 2023, čj. 9 A 28/2022-38
HOLDING: Ano
TYPE: Rozsudek
CASE: 9 A 28/2022- 38
PRÁVNÍ PŘEDPISY Oblast úpravy : Duševní vlastnictví Aplikováno právo EU : Ano čl. § odst. písm. předpis číslo rok zákona 2003 a zákona 2003 HLEDÁNÍ V TEXTU Hledat číslo paragrafu :
31 13 31 31 31 168 31 31 31 65 31 31 31 31 31 31 31 78 60 60 103 ZOBRAZOVÁNÍ Číslo jednací :
9 A 28/2022- 38 Spisová značka : Ejk 11/2024 Podána kasační stížnost? : Nepodána Právní věta (text) :
Ustanovení § 31 odst. 1 písm. a) zákona č. 441/2003 Sb., o ochranných známkách, stanoví nepřetržitost „doby“ 5 let užívání ochranné známky, nikoliv nepřetržitost „užívání“ ochranné známky po celou tuto dobu nebo tak, aby bylo její užívání v této době nějakým způsobem rozloženo. Frekvence užívání ochranné známky v rámci pětiletého období před podáním návrhu na zrušení ochranné známky záleží na povaze a charakteru výrobků a služeb, které jsou ochrannou známkou označeny, a na možném způsobu řádného užívání ochranné známky. Nepřetržitost doby 5 let před podáním návrhu na zrušení ochranné známky je proto třeba vykládat tak, že je-li po určitém období, kdy vlastník objektivně nemohl ochrannou známku užívat, ve zbývající části pětileté doby ochranná známka řádně užívána, nemohou nastat důvody k jejímu zrušení.
Právní věta : Ano Datum : 27.09.2023 Citace : rozsudek Městského soudu v Praze ze dne 27. 9. 2023, čj. 9 A 28/2022-38