Legislator Case Law & Legislation
15 A 9/2020- 75 ECLI:CZ:KSUL:2022:15.A.9.2020.75 AI generated

15 A 9/2020- 75 · Krajský soud v Ústí nad Labem

Case Number 15 A 9/2020- 75
Court / Authority
Jurisdiction Czech Republic (CZ)
Decision Date

Legislator summary

AI generated

CITATION: rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem ze dne 7. 12. 2022, čj. 15 A 9/2020-75 PRÁVNÍ PŘEDPISY Aplikováno právo EU : Ano čl. § odst. písm. předpis číslo rok nařízení 2011 19a b) zákona 1997 čl. odst. písm. číslo rok druh 2009 ES HLEDÁNÍ V TEXTU Hledat číslo paragrafu :

Legislator headnote

AI generated

15 A 9/2020- 75 · Krajský soud v Ústí nad Labem: Výrobek uváděný na trh EU může mít více funkcí, přičemž výrobek může být považován za hračku, ačkoliv funkce určená výrobcem je jiná. To znamená, že dekorativní předmět může být zároveň považován za hračku (podle § 2 nařízení vlády č. 86/2011 Sb., o technických požadavcích na hračky, a podle čl. 2 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/48/ES o bezpečnosti hraček), může-li jako hračka sloužit a nejsou-li důvody k tomu, aby za hračku nebyl považován. Každý případ proto musí být hodnocen individuálně.

Need to analyze how this precedent applies to your matter?

Cross-reference this judgment against statutes, commentaries, and subsequent citing case law inside Legislator AI.

Open in Legislator →

Full text

CITATION: rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem ze dne 7. 12. 2022, čj. 15 A 9/2020-75

HOLDING: Ano

TYPE: Rozsudek

CASE: 15 A 9/2020- 75

PRÁVNÍ PŘEDPISY Aplikováno právo EU : Ano čl. § odst. písm. předpis číslo rok nařízení 2011 19a b) zákona 1997 čl. odst. písm. číslo rok druh 2009 ES HLEDÁNÍ V TEXTU Hledat číslo paragrafu :

19a 2 15 8 10 19a 41 46 90 15 2 9 2 13 52 71 75 72 76 71 72 78 2 2 11 7 13 11 13 15 15 10 10 19a 15 8 15 41 19a 40 15 78 60 103

ZOBRAZOVÁNÍ Číslo jednací :

15 A 9/2020- 75 Spisová značka : Ejk 39/2023 Podána kasační stížnost? : Nepodána Právní věta (text) :

Výrobek uváděný na trh EU může mít více funkcí, přičemž výrobek může být považován za hračku, ačkoliv funkce určená výrobcem je jiná. To znamená, že dekorativní předmět může být zároveň považován za hračku (podle § 2 nařízení vlády č. 86/2011 Sb., o technických požadavcích na hračky, a podle čl. 2 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/48/ES o bezpečnosti hraček), může-li jako hračka sloužit a nejsou-li důvody k tomu, aby za hračku nebyl považován. Každý případ proto musí být hodnocen individuálně.

Právní věta : Ano Datum : 07.12.2022 Citace : rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem ze dne 7. 12. 2022, čj. 15 A 9/2020-75