Legislator Case Law & Legislation
55 A 35/2022- 91 ECLI:CZ:KSPH:2022:55.A.35.2022.91 AI generated

55 A 35/2022- 91 · Krajský soud v Praze

Case Number 55 A 35/2022- 91
Court / Authority
Jurisdiction Czech Republic (CZ)
Decision Date

Legislator summary

AI generated

CITATION: rozsudek Krajského soudu v Praze ze dne 5. 9. 2022, čj. 55 A 35/2022-91, č. 4413/2023 Sb. NSS PRÁVNÍ PŘEDPISY Oblast úpravy : Stavební zákon Aplikováno právo EU : Ne čl. § odst. písm. předpis číslo rok zákona 2006 zákona 2006 HLEDÁNÍ V TEXTU Hledat číslo paragrafu :

Legislator headnote

AI generated

55 A 35/2022- 91 · Krajský soud v Praze: 9. 2022, čj. 55 A 35/2022-91, č. 4413/2023 Sb. NSS PRÁVNÍ PŘEDPISY Oblast úpravy : Stavební zákon Aplikováno právo EU : Ne čl. § odst. písm. předpis číslo rok zákona 2006 zákona 2006 HLEDÁNÍ V TEXTU Hledat číslo paragrafu :

Need to analyze how this precedent applies to your matter?

Cross-reference this judgment against statutes, commentaries, and subsequent citing case law inside Legislator AI.

Open in Legislator →

Full text

CITATION: rozsudek Krajského soudu v Praze ze dne 5. 9. 2022, čj. 55 A 35/2022-91, č. 4413/2023 Sb. NSS

HOLDING: Ano

TYPE: Rozsudek

CASE: 55 A 35/2022- 91

PRÁVNÍ PŘEDPISY Oblast úpravy : Stavební zákon Aplikováno právo EU : Ne čl. § odst. písm. předpis číslo rok zákona 2006 zákona 2006 HLEDÁNÍ V TEXTU Hledat číslo paragrafu :

101a 26 2 43 173 68 66 2 43 55 50 52 101b 101b 68 2 2 43 43 43 43 52 43 43 43 43 43 43 55 62). 43 43 55 55 55c 55 43 53 101d 101d 60 103

ZOBRAZOVÁNÍ Číslo jednací :

55 A 35/2022- 91 Spisová značka : Ejk 223/2022 Podána kasační stížnost? : Podána Právní věta (text) :

I. Regulativ v podobě maximálního počtu bytových jednotek v rodinném domě překračuje svojí podrobností rámec pro obsah územního plánu stanovený v § 43 odst. 1 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, a příloze č. 7 vyhlášky č. 500/2006 Sb., o územně analytických podkladech, územně plánovací dokumentaci a o způsobu evidence územně plánovací činnosti.; II. Prvky regulačního plánu smí být obsaženy v územním plánu pouze tehdy, jestliže zastupitelstvo obce rozhodlo při rozhodování o pořízení územního plánu či schválení jeho zadání, že územní plán bude obsahovat takové prvky (§ 43 odst. 3 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu). Nesplnění této formální podmínky nelze překlenout.

Právní věta : Ano Datum : 05.09.2022 Citace : rozsudek Krajského soudu v Praze ze dne 5. 9. 2022, čj. 55 A 35/2022-91, č. 4413/2023 Sb. NSS