15 A 163/2017- 261 · Krajský soud v Ústí nad Labem
Legislator summary
AI generatedCITATION: rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem ze dne 25. 1. 2022, čj. 15 A 163/2017-261 PRÁVNÍ PŘEDPISY Aplikováno právo EU : Ne HLEDÁNÍ V TEXTU Hledat číslo paragrafu :
Legislator headnote
AI generated15 A 163/2017- 261 · Krajský soud v Ústí nad Labem: Z § 5 odst. 3 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách, vyplývá, že před povolením užívání stavby musí být zajištěn odvod či likvidace odpadních vod. Buď se musí jednat o opatření spočívající v septiku či vlastní čističce odpadních vod, nebo musí být zajištěno odvádění odpadních vod do kanalizace. Dle soudu nepostačuje ke kolaudačnímu řízení doložení pouze skutečnosti, že stavba je na kanalizační řad připojena, ale musí být doloženo, že stavebník je oprávněn předmětnou přípojkou do kanalizačního řadu odpadní vody odvádět.
Full text
CITATION: rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem ze dne 25. 1. 2022, čj. 15 A 163/2017-261
HOLDING: Ano
TYPE: Rozsudek
CASE: 15 A 163/2017- 261
PRÁVNÍ PŘEDPISY Aplikováno právo EU : Ne HLEDÁNÍ V TEXTU Hledat číslo paragrafu :
82 96 106 122 127 128 65 110 119 112 121 122 18i 121 31 20 23 18 5 5 113 110 5 8 122 121 71 75 76 133 121 122 2 76 2 121 31 122 18i 122 119 119 119 122 71 122 5 5 5 8 5 71 78 78 78 60 110 35 7 9 11 11 11 11 11 35 13 35 14 35 14 35 14 7 9 60 103
ZOBRAZOVÁNÍ Číslo jednací :
15 A 163/2017- 261 Spisová značka : Ejk 65/2022 Podána kasační stížnost? : Podána Napadeno :
7 As 61/2022 Pravděpodobně překonáno :
7 As 61/2022-94 Právní věta (text) :
Z § 5 odst. 3 zákona č. 254/2001 Sb., o vodách, vyplývá, že před povolením užívání stavby musí být zajištěn odvod či likvidace odpadních vod. Buď se musí jednat o opatření spočívající v septiku či vlastní čističce odpadních vod, nebo musí být zajištěno odvádění odpadních vod do kanalizace. Dle soudu nepostačuje ke kolaudačnímu řízení doložení pouze skutečnosti, že stavba je na kanalizační řad připojena, ale musí být doloženo, že stavebník je oprávněn předmětnou přípojkou do kanalizačního řadu odpadní vody odvádět.
Právní věta : Ano Datum : 25.01.2022 Kasační/ústavní stížnost :
7 As 61/2022 Citace : rozsudek Krajského soudu v Ústí nad Labem ze dne 25. 1. 2022, čj. 15 A 163/2017-261